Tapuši 50 video stāsti par jauniem Latvijas cilvēkiem jeb gatava puse no dāvanas valsts simtgadē

15.06.2017.

Latvijas valsts simtgades iniciatīvā TUESI.LV sagatavots un publicēts 50. video stāsts, kas veido pusi no topošās dāvanas Latvijai 100.dzimšanas dienā – 100 stāstiem par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem. Izveidotie video stāsti sociālajos tīklos sasnieguši 700 000 skatījumu un lietotāji dalījušies ar tiem aptuveni 9000 reižu. 50.video stāsta centrā ir augļkopis Māris Šņickovskis Jelgavas novada Elejas pagastā. Māris trešajā paaudzē saimnieko savas dzimtas dārzā.

Foto: TUESI.LV (No kreisās: Nauris Zeltiņš, Liene Zīlīte, Vilis Brūveris)

„Mēs vēlamies dalīties ar stāstiem par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos - pilsētās un laukos, mazpilsētās un pagastu ciemos - tur, kur šķietami „nekas nenotiek” un „nekā nav”. TUESI.LV stāstu varoņi iedvesmo ar savu apzināto izvēli dzīvot Latvijā un darīt to, kas viņiem no sirds patīk,” saka TUESI.LV video stāstu veidotāja Liene Zīlīte.

TUESI.LV video stāstu varoņi ir dažādu jomu pārstāvji - uzņēmēji, nevalstisko organizāciju aktīvisti, mūziķi, sportisti, kultūras darbinieki, dabas pētnieki un daudzi citi, kas dalās ar savu pieredzi, atziņām un iedvesmu dzīvei Latvijas reģionos. Katrs varonis tiek parādīts vidē, kurā viņš dzīvo un darbojas. TUESI.LV video stāsti aptver visus Latvijas reģionus - Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali.

Foto: TUESI.LV (No kreisās: Nauris Zeltiņš, Liene Zīlīte, Vilis Brūveris)

„TUESI.LV aizsākās kā brīvprātīga iniciatīva 2015.gadā, kuras ietvaros mūsu komanda sāka veidot īsus video stāstus par jauniem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās. Esam patiesi gandarīti, ka šī un citas simtgades iniciatīvas mudina lepoties ar Latvijas cilvēkiem, paskatīties citām acīm uz mūsu līdzcilvēkiem, apzināties dzīves gudrību, spēku un apņēmību, kas piemīt Latvijas cilvēkiem,” atzīst TUESI.LV projekta vadītājs Vilis Brūveris.

Latvijas valsts simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

TUESI.LV video stāstus var noskatīties Latvijas iedvesmas stāstu vietnē www.tuesi.lv, kā arī TUESI.LV sociālo tīklu kontos www.facebook.com/tuesilv un www.draugiem.lv/tuesilv.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. TUESI.LV ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Papildu informācija:

Linda Pastare
Latvijas valsts simtgades biroja
sabiedrisko attiecību speciāliste
Kultūras ministrija
Tel.: 67330339 / Mob.tel.:29374438
e-pasts: Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!

Projekts “TUESI.LV”         
Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!
22382139

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu