6. novembrī ekskluzīva iespēja noskatīties uzvedumu "Valka. Latvija. Brīvība"

30.10.2017.

6. novembrī Rīgā, kultūras namā “Ziemeļblāzma”, notiks muzikālā izrāde “Valka. Latvija. Brīvība.”, kurā caur divu cilvēku likteņu un mīlas stāstu aktieri izstāstīs Latvijas dibināšanas stāstu, akcentējot Valkas nozīmi valsts izveidošanā.

BIĻETES

Izrāde tapusi pēc Valkas novada domes iniciatīvas sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, un ir viens no Latviešu Pagaidu nacionālās padomes simtgadei veltītajiem pasākumiem. Pirmizrāde šovasar notika Valkā. Lugu īpaši šim gadījumam uzrakstījis pazīstamais Latvijas Radio komentētājs Eduards Liniņš. Izrādes režisors ir Gundars Silakatiņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš. Galvenajās lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Zane Dombrovska un Raimonds Celms. Izrādē spēlēs aktieri no vairākiem Latvijas teātriem: Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārtiņš Liepa, Kaspars Zāle, Kristians Kareļins, Kristaps Ķeselis, Jurģis Spulenieks, Artis Drozdovs, Pēteris Galviņš un citi. Izrādi muzikāli papildinās Valkas pilsētas kultūras nama vokālais vīriešu ansamblis “Lai skan!”.

Izrādes centrā ir igauņu meitenes un latviešu strēlnieka skaudrais mīlas stāsts. “Laiks pirms simts gadiem bija milzu pārmaiņu brīdis Latvijai, Eiropai, visai pasaulei. Sadūrās idejas, pārliecības, intereses un ilūzijas”, izrādes fonu ieskicē tās autors E.Liniņš. “Mokoši dzima jaunā – 20. gadsimta pasaule; pasaule, kurā lielā mērā mēs dzīvojam joprojām. Mūsu vēstījums ir par to, kā šīs visaptverošās kustības rezonēja vienas tautas, vienas pilsētas – Valkas – un atsevišķu cilvēku likteņos. Kā šajos satricinājumos tapa Latvijas valsts, kļūstot par realitāti ģeogrāfiskajā telpā, politiskajos un militārajos izkārtojumos, cilvēku apziņā”.

Avots: www.teatris.lv

 

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu