3500 jaunu koku par godu Latvijas valsts simtgadei

14.09.2017.

Kopīgiem spēkiem pagājušajā ceturtdienā, 7.septembrī 50 Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Latvijā (AHK) biedri Jaunciema mežā iestādīja 3500 priežu stādiņu. Kā jau ierasts, kameras sezonas atklāšana norisinājās brīvā dabā, un šogad šis pasākums tika sasaistīts ar kādu īpašu notikumu – ar tuvojošos Latvijas valsts simtgadi – 2018. gadā.

Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta pasākumā iesaistījās kā vēstnese un patronese, pateicoties Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kamerai par iniciatīvu gatavot dāvanu Latvijas valstij tās lielajā jubilejā, kas ar īpašu aktivitāti – 100 simtgades ozolu iestādīšanu ap Latvijas robežu tika atklāta šī gada 4.maijā.

L.Pavļuta uzsvēra, ka cilvēku līdzdalība ir būtiskākais valsts simtgades svinību mērķis, gan Baltijas valstis, gan Vācija ir Latvijas draugi un kaimiņi, kuriem svinību programmā ir īpaša loma.

Foto: Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera / Kaspars Garda

AHK Latvijas biroja vadītājs Māris Balčūns, izmantojot iespēju, sveica jauno biedru New Yacht Marina SIA ar pievienošanos AHK tīklam.

Pēc sveiciena lielie un mazie kameras biedri un draugi nodevās darbam, un Rīgas Mežu zinošo darbinieku pavadībā viena hektāra lielā meža platībā iestādīja 3500 jaunus priežu stādus. Līdz ar katru iestādīto koku, ikviens arī iesēja Latvijas valsts simtgadei veltītas labas domas un vēlējumus. Pēc labi padarīta divu stundu ilga darba, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera visus palīgus aicināja doties kopīgā piknikā, kas notika turpat, rudenīgajā Jaunciema mežā.

Foto: Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera / Kaspars Garda

Koku stādu iegādi atbalstīja: „Lampeko Impex“ un „Rīgas Meži“.

Nākamais Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) rīkotais pasākums ir Oktoberfest, kas notiks š. g. 22. septembrī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā.

FOTO NO PASĀKUMA

Visa informācija: www.ahk-balt.org

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu