Festivāls "Latvijas Goda aplis" Saulkrastu novadā

Festivāls "Latvijas Goda aplis" Saulkrastu novadā — Latvija 100

Vieta Saulkrastu novads

Festivāls "Latvijas Goda aplis" Saulkrastu novadā — Latvija 100

Datums:19.01.2018 — 20.01.2018

19. janvārī:
Plkst. 18.00 Saulkrastu Jauniešu mājā – dokumentālās filmas “Vēsture aiz kadra. Kino” demonstrējums.

Filma ir stāsts par to, kā tapa kinomateriāli, kas kļuvuši par neatņemamu Latvijas audiovizuālās vēstures daļu – kadri, kuros iemūžinātas janvāra barikādes, Tautas Frontes dibināšanas manifestācija Mežaparkā, Augstākās Padomes balsojums 1990. gada 4. maijā, sarkanbaltsarkanā karoga uzvilkšana Svētā Gara tornī, augusta pučs un citi Trešās Atmodas notikumi. 

Filmā iekļauti agrāk neredzēti, 30 gadus pēc to uzņemšanas digitalizēti 35 mm kinolentes fragmenti; materiālus papildina to autoru – režisoru, operatoru, redaktoru, montāžas un skaņas režisoru atmiņas. Filmā ieraudzīsim nereti nepazīstamās dokumentālā kino veidotāju sejas un uzzināsim, ko viņi pieredzēja un izjuta, atrodoties Atmodas epicentrā. Dramatiski un komiski atgadījumi, pacilātības un baiļu brīži, ikdienas dzīve pēdējos padomju gados un misijas apziņa – ir jāfilmē! Vairāk par filmu lasi šeit.

20. janvārī

Plkst. 15.00 Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā muzicē Talsu kristīgās vidusskolas zvanu ansamblis (vad. J. Smilga). Zvanu ansamblis J. Smilgas vadībā rada brīnišķīgu noskaņu un atgādina cilvēkam, ka sirds un tās ritms ir kas vairāk kā tikai pulss.

No plkst. 15.50 Simtgades skvērā visus aicina Goda saimnieks (Ervīns Grāvītis) un Goda saimniece (Sandra Lapkovska), lai kopā iekurtu ugunskuru un veidotu saulkrastiešu kopējo kardiogrammu.

Darbosies arī Barikāžu laika fotostūrītis, varēs nobaudīt barikāžu dalībnieku cienastu, kā arī uzzināt, kā pagāja Barikāžu dalībnieku ikdiena. Būs iespēja aplūkot labākos roku sildītājus – saulkrastiešu adītos dūraiņus un veidot pašam savu cimdu rakstu, kā arī rotāt koka skaliņus ar spēka zīmēm.

No plkst. 15.50 līdz 19.00 Simtgades skvērā darbosies instalācija "Emogrāfs" - interaktīvā projekta pamatā ir savdabīga ierīce, kas sirdspukstus pārvērš mūzikā un žilbinošā mozaīkā, turklāt muzikālo pavadījumu un attēla dinamiku nosaka tikai un vienīgi projekta apmeklētāju sirds "informācija". 

"Emogrāfa" apmeklētāju uzdevums ir vienkāršs – ievietot pirkstu ierīcē un skatīties savu sirdspukstu veidotajā mozaīkā, kuras attēls ir atkarīgs no katra personīgi, bet ar apziņu to ietekmēt ir neiespējami. 

Projekta idejas autors un realizētājs: Biedrība "I did it".

Plkst. 16.00 Simtgades skvērā tikšanās un sarunas ar Goda viesiem (Indriķi Buili, Saeimas deputātiem Eināru Cilinski un Jāni Dombravu).

Norises apmeklējums, t.sk., kino apmeklējums, bez maksas, lūgums ģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Rada un dara: Biedrība STARO 100

Informāciju par pasākuma pieejamības nodrošināšanu cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām var iegūt sazinoties ar pasākuma organizatoru.

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu