Krustpils pilī norisinās pavasarim un Latvijas simtgadei veltītas radošās darbnīcas

14.03.2018

Jēkabpils Vēstures muzejs savās telpās – Krustpils pilī – regulāri organizē radošās darbnīcas bērniem, un arī šonedēļ – skolēnu pavasara brīvlaikā – pilī pulcējas vairāk nekā 20 mazāko klašu audzēkņi, lai piedalītos dažādās aktivitātēs.

Jēkabpils Vēstures muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja Kate Riekstiņa stāsta: “Pavasara brīvlaikā mēs vienmēr runājam par pavasari, par tradīcijām, bez šaubām, par Lieldienām runājam un par visu, kas notiek dabā. Protams, runājam arī par Latvijas simtgadi. Visās darbnīcās, kas paredzētas šogad, mēs bērniem vairāk vai mazāk stāstīsim par Latvijas simtgadi, jo šis ir īpašs gads.”

Viens no šīs nedēļas darbnīcu uzdevumiem ir sīpolu stādīšana. Šis uzdevums sākas ar radošu aktivitāti – glāzīšu aplīmēšanu ar saviem iniciāļiem. Kad vārda un uzvārda pirmie burti uzlīmēti, sākas svarīgākais – iebērt glāzē zemi un iestādīt sīpolu. Bērni darbojas ar prieku, un daudziem šī nav pirmā reize, kad viņi kaut ko stāda. Jēkabpils pamatskolas 1.klases skolnieks Artūrs stāsta: “Man patīk, ka mēs šeit visu ko darām un spēlējamies. Šeit ir interesanti.”

Jēkabpils Vēstures muzeja rīkotās darbnīcas iemīļojuši ne tikai vietējie bērni, bet arī citu Latvijas skolu audzēkņi. Simona mācās Rīgā: “Es Krustpils pils darbnīcās esmu otro reizi, šeit ir ļoti interesanti. Man patīk, ka mēs spēlējamies, nodarbojamies ar rokdarbiem un taisām visādas lietas. Tas ir interesantāk, nekā brīvlaikā sēdēt mājās.”

Šodien paralēli sīpolu stādīšanai bērni grupiņās devās veikt vēl kādu – slepenu uzdevumu. Viņi veidoja pārsteigumu vienam darbnīcu dalībniekam – Tomam, kuram tieši šodien ir dzimšanas diena. Kad dāvana sagatavota, visi pulcējās pils Marmora zālē, lai svinīgi apsveiktu jubilāru. “Man šodien paliek astoņi gadi,” stāsta Toms. “Parasti man ir izbrīns, bet šodien man bija šoks.”

Toms piebilst, ka šoks bija patīkams, jo viņš nebija domājis, ka darbnīcu dalībnieki viņu sveiks ar tik sirsnīgu dāvanu. Vēl viena dāvana noteikti bija iespēja jautri pavadīt laiku Krustpils pilī. Jāpiebilst, ka vēl šonedēļ radošajās darbnīcās bērni uzzinās daudz interesanta par Latviju un tās vēsturi, kā arī veidos dažādus mākslas darbus.

Sandra Paegļkalne

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu