2020. gada rudenī notiks forums Teātris kultūras krustpunktos

21.11.2019.

Dailes teātra 100. jubilejas gada jubilejas programmas ietvaros no 2020. gada 2. līdz 9. novembrim teātris sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) un Latvijas Teātra darbinieku savienību organizē forumu "Teātris kultūras krustpunktos".

Foruma ietvaros norisināsies vairāku dienu konference "Kultūras Krustpunkti XIV" un Baltijas drāmas forums, bet paralēli tam notiks "Spēlmaņu nakts" izrāžu skate un meistardarbnīcas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skatuves mākslas studentiem. Foruma atklāšanas pasākumā tiks prezentēta Dailes teātra simtgadei veltītā grāmata "Dailes virsotnes".

Konferences "Kultūras Krustpunkti XIV" plenārsēdē Dailes teātra Lielajā zālē skatuves mākslas teorētiķi un praktiķi diskutēs par teātra izaicinājumiem tehnoloģiju laikmetā, analizēs skatuves mākslas mārketinga un menedžmenta specifiku, kā arī ielūkosies Latvijas teātra vēsturē. Konferences sekciju dienā norisināsies darbs vairākās tematiskajās sekcijās, bet skatuves mākslas sekcija tiks veltīta pētījumiem par Dailes teātri, atzīmējot Dailes teātra simtgadi.

Baltijas drāmas forums aicinās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skatuves mākslas teorētiķus un praktiķus pievērsties jaunākajām tehnoloģijām teātrī un atšķirīgām teātra skatīšanās praksēm. Turpinot konferences un Baltijas drāmas foruma tematisko ievirzi, notiks diskusija "Teātra un skatītāja attiecības nākamajos 100 gados", vērtējot Baltijas valstu teātra nākotnes perspektīvas. Diskusijas noslēgumā tiks prezentēta grāmata, kas veltīta pēdējai desmitgadei Latvijas teātrī.

Sekojiet līdzi aktualitātēm par forumu LKA un Dailes teātra mājaslapās un sociālajos tīklos!

Par Dailes teātra simtgades svinībām: www.dailesteatris.lv/lv/teatris/aktualitates/2019/dailes-teatris-gatavojas-100-jubilejai

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu